El racó de n'Esther

L'actualitat de la nostra illa, de la nostra comunitat i altres temes d'interés.

Zapatero vol un nou sistema de financiació per a Balears.

e.p. | 24 Octubre, 2007 17:00

Zapatero ahir a Palma va garantir el seu compromís per millorar les inversions i la financiació de les nostres Illes. El govern central aposta per un nou model financer i vol que el Govern Balear envii a lles Corts una proposicíó del REB per poder recòixer el dret diferencial de l'insularitat i acabar d'aquesta forma amb la actual perjudicació del sistema actual.

Son Banya

e.p. | 23 Octubre, 2007 16:43

Ja era ben hora que es cercàs una solució a la poblemàtica de Son Banya, aquest poblat pateix des de fa molts d'anys manca de mesures higuieniques i sanitaries i la gent que hi viu allà es mereix una vivenda digna. En tots aquests anys els batles populars només s'han acordat de Son Banya a l'hora de dur-los en bus a votar i de donar-lis els sobres tancats amb les paperetes. Ademés del desmantellament del poblat estan previstes diverses messures per a la gent que hi viu allà com l'integració i la reinserció social i acabar amb l'absentisme escolar dels infants.

L'oficina d'expropiats d'Eivissa, una bona iniciativa.

e.p. | 14 Octubre, 2007 17:46

Hi ha hagut una gran activitat des de què s'ha obert l'oficina per als expropiats de les autovies de l'anterior govern. Els afectats poden conèixer en tot moment la situació en que es troba el seu expedient via telefònica o bé personalment anant a l'oficina. Amb el PP els afectats no sabian res d'aquest tema i molts ni tan sols havian cobrat el dipòsit previ per què el govern poguès ocupar les seves terres. Ara amb l'arribada del nou equip de govern del Consell Insular i del Govern Balear s'està intentant que tots els expropiats cobrin el que els hi correspon, s'espera que a final d'any tots els afectats haguin cobrat i que s'hagui arribat a un acord sobre el justipreu amb els afectats del segon cinturó.

En Rajoy s'ha lluit.

e.p. | 12 Octubre, 2007 19:07

En Rajoy s'ha lluit ben lluit amb el seu discurs del dia de l'Hispanitat. En primer lloc per què ell no és qui per fer un discurs d'aquest tipus,això ho ha de fer el president del govern o el rei. I en segon lloc per què el seu discurs era al més pur estil "fatxa" , de ben segur ha fet les delicies de la dreta més extrema i radical. Però que podem esperar d'un partit que durant aquests anys només s'ha dedicat a crear confusió als espanyols i a alarmar a la gent. M'agaria dir-li al senyor Rajoy que es dedicàs a la seva feina i que no fes la feina que no li correspon.

La problemàtica del medi ambient a les nostres illes.

e.p. | 03 Octubre, 2007 16:35

La problemàtica sobre el medi ambient que pateix el nostre planeta fa molt necessari el fet de plantejar-nos la responsabilitat que nosaltres mateixos tenim respecte al medi ambient. A les Illes patim problemes sorgits per la seva trajectoria històrica i sobre el context ambiental de cada illa.. Alguns d'aquests problemes que patim són: Excessiva demanda energètica,canvi dels usos territorials,gran depència del turisme,hàbits clarament consumistes,reciclatge insuficient,poca o nul·la participació ciutadana per influir en les decisions polítiques de caire ambiental,perdua dels costums que eran respetuosos amb el medi ambient,un ús excessiu del'automobil i una sobreexplotació dels recursos hídrics i aqüifers. Algunes solucions per aquests problemes podrían ser : concienciar i sensibilitzar a la gent sobre el recicletge i la reutilitzacíó,fer campanyes d'informació i sensibilització sobre la problemàtica medi ambiental,augmentar els punts de recollida selectiva,fer plantes de tractament de resius,fomentar l'ús de energies ecológiques,fer una correcta depuració de les aigües residuals,fomentar l'ús del transport públic,tenir cura i respecte per la natura,intentar reduir el gast energetic a ca nostra i regenerar les zones naturals degradades.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb