El racó de n'Esther

L'actualitat de la nostra illa, de la nostra comunitat i altres temes d'interés.

Lecologisme de n'Aznar.

e.p. | 24 Octubre, 2008 16:57

Hi han persones que valdria més que no xerrasin en públic, per què quan ho fan és per dir beneitades, com és el cas del sr. Aznar. Segons ell el canvi climátic és una causa cientificament questionable, ( a lo millor també s'ha deixat assessorar sobre aquest tema pel cosi en Rajoy),es veu que encara no s'ha enterat que els polos s'estan fonent i que les temperatures són de cada vegada més calides. Segons ell es turar els doblers el intentar aturar el canvi climatic i fins i tot ha dit que es tracta d'una nova religió (jo no veig cap relació entre el canvi climátic i la religió, i voltros?) I el que és més greu arriba a dir que no creu que l'acció humana sigui la culpable del canvi climàtic ( idò si les persones no són les culpables, qui seràn els culpables els animals o tal vegada les plantes). RRes que les declaracions de l'ex-president no tenen desperdici, sempre que xerra és per lluir-se com ja ha fet en altres ocasions.

Dia d'acció blog 2008: Infantesa i pobresa.

e.p. | 15 Octubre, 2008 05:50

Tots noltros hen pogut tenir una infantesa feliç, però hi han molts de nins avui dia, en ple segle XXI que no tenen infantesa pel fet de ser pobres.
Cada any uns sis milions de nins moren de fam i de malalties,un 10 % dels nins dels països en vies de desenvolupament no arribarà a complir els 5 anys d'edat. 146 milions de nins tenen el terill de morir prematurament degut a que el seu pes corporal està molt per sota del normal, o patir greus malaties derivades d'aquest problema.
A l'Africa molts de nins ja naixen amb malaties com la SIDA.
A  Camboia, les nines es converteixen en esclaves sexuals per a turistes occidentals sense escrupols, les xarxes de prostitució infantil compran les nines als seus pares per una quantitat de doblers ridicula però  que és molt necessaria per a la familía, la gran majoria d'aquestes nines no arribarà a ledat adulta per què serà victima d'enfermetats de transmisió sexual.
Als països més pobres de l'Africa com Benin, els nins són comprats per ser esclaus a les plantacions de cacau de Costa de Marfil , els traficants i aklgunes multinacionals són els que  es benefician de  la seva feina.
Avui dia hi han uns 9 milions de nins i nines esclaus.
A països de Sudamerica els nins han de fer feina per treure endavant a la seva familía, molts d'ells es dedica a a cercar coses  entre els fems i altres com els nins del carrer del Brasil acaban essent delinquents.
Solucions màgicas per acabar amb tot això no hi han, però entre tots es podria millorar la  vida d'aquests infantons, que no han tingut cap oportunitat de ser nins,els governs haurian d'invertir més en ajudar als països del tercer i quart món,enlloc de comprar armament  podrian enviar  més aliments i medicaments a les zones menys afavorides del planeta,s'hauria de castigar i perseguir  la prostitució infantil amb penes exemplars pels proxenetes i pels clients, també s'hauria de perseguir als traficants d'esclaus.
Dins de les nostres possiblitats podriam col·laborar amb ong's o apadrinar a un ninet/a, per què desgraciadament la pobresa existeix.

 

Adeu a la creu dels caiguts.

e.p. | 09 Octubre, 2008 17:41

Avui a la fi s'ha llevat un dels simbols franquistes per excelència , la creu dels caiguts que hi ha havia al costat de la Seu. S'ha donat una passa cap endavant i s'ha donat compliment a la llei de la Memòria Històrica que demana la retirada dels simblos franquistes i de la dictadura.

Neteja i condicionament dels torrents.

e.p. | 04 Octubre, 2008 17:15

La Conselleria de Medi Ambient ha duit a terme la tasca de neteja i condicionament dels torrents de les Balears. Les obres han afectat a un total de 80 qms de trams,dels quals uns 68,5 corresponen a Mallorca, 2,5 a Menorca i 8,5 a Eivissa. Les obres executades han consistit en neteja, desbrossat i condicionament dels difrents llits, refo´ç d'obra de fàbrica, reconstrucció de murs i baranes de protecció i també la recuperació de trams que esteian obstruïts per objectes esfonsats,aquestes tasques s'han fet tenint en compte els accesos, l'emplaçament i situació dels torrents.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb