El racó de n'Esther

L'actualitat de la nostra illa, de la nostra comunitat i altres temes d'interés.

Asia: on moltes nines són assassinades.

e.p. | 15 Desembre, 2008 10:16

Segons dades de la ONU  al continent asiatic faltan 100 milions de dones,la gran majoria són assassinades en infanticides o en abortaments selectius.

A la India és una pràctica molt habitual que a les noces el pare de la dona doni a la famílía política una dot quantiosa,una vegada que la dona es casa,la famílía política i el marit continuan demanat al sogre més coses,si no els hi dona, la dóna sofrirà un accident (és assassinada amb tota impunitat pel marit o la per la seva familía) i d'aquesta forma el vidu es pot torna a casar i així obtenir més bens amb una altre dot.

A Xina i a la India és una practica habitual  assassinar a les nines mitjançant abortaments selectius,és a dir la dona embarassada es fa una ecografia i si li diuen que és nina aborta d'inmediat, les dones pobres que no poden fer-se una ecografia matan a les seves filles una vegada han nascut,asfixiando-les o matant-les de fam. En aquests països tenir una nina és una desgràcia per què diuen que les dones només els hi donan despeses i que tenir fills varons és un orgull.

Practiques inhumanes i esgarrifoses que posan els cabells de punta  però que tristement són certes i reals.

Tant de bo que aquestes costums s'esborrasin per sempre i les nines xines i indies pugin tenir els mateixos drets que els nins.

 

 

 

Nova linia Porto Pi-UIB-Parc Bit

e.p. | 12 Desembre, 2008 19:15

Al gener del proper any l’EMT posarà en marxa una nova linia que enllaçarà Porto Pi amb la UIB i el Parc Bit. Aquesta linia servirà de reforç a la linia 3 que sempre va saturada en aquest tram,anirà pel centre de Ciutat (Jaume III i les Rambles) , avingudes ,31 de desembre i anirà fins a les barriades de Es camp Redo, Cas Capiscol per anar cap a la carretera de Valldemossa (Ocimax i Carrefur) per acabar al Parc Bit passant pe la Universitat. S’estima que la seva freqüencia mitjana sigui d’uns 20 minuts tant els dies feiners com els dissabtes i diumenges.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb