El racó de n'Esther

L'actualitat de la nostra illa, de la nostra comunitat i altres temes d'interés.

Educació per a la ciutadania.

e.p. | 29 Gener, 2009 17:35

Ahir el Tribunal Suprem va donar el seu suport a l'assignatura Educació per a la Ciutadania, ja que no vulnera cap dert fonamental i per tant no és possible `l'objecció. Aquesta assignatura que el PP ha tactat de dempnitzar ensenya els drets i deures d'una societat tolerant i democràtica i en cap moment vulnera els drets dels pares sobre els seus fills per què rebin la formació religiosa que estigui d'acord amb les seves conviccions tals i com volien fer creure el PP i els seus satel·lits (associassions ultra conservadores).

Oberts al món.

e.p. | 22 Gener, 2009 20:09

Fins dissabte la façana de Cort es transforma en una gran pantalla,es tracta d'un espectacle innovador i vanguardista. Oberts al món és un recorregut pel món mitjançant paisatges amb cascades,gratacels,deserts, animals de la selva i mostres d'altres cultures. El que resulta molt impactant és el moment en que un avió despega. La cultura també estápresent en aquest espectacle audiovisual, hi apareixen obres d'Andy Warhol, Leonardo da Vinci i de Miró. La ciencia té el seu lloc amb els planetes, meteors. Menció especial mereix també la banda sonora emprada. Si encara no has gaudit d'aquest espectacle, ho has de fer per què realment val la pena.

Palma més accesible.

e.p. | 21 Gener, 2009 20:30

Bona part dels nous projectes de l’Ajuntament de Palma es centraran en l’eliminació de barreres i millora de l’ accessibilitat a edificis municipals i culturals, escoletes,poliesportius ,biblioteques, casals de barri també en la instal·lació d’elements als carrers que faciliten la circulació dels vianants en general i específicament de les persones amb discapacitat,c om poden ser els graons per pujar a les voravies. Així,serà una realitat la supressió de barreres a les escoletes municipals de Santa Catalina, S’Arenal, Son Fuster, Ciutat Antiga i Maria Mut. Igualment, es suprimiran barreres als edificis municipals d’Avingudes, Victor Pradera i a l’edifici de la Fundació Pilar i Joan Miró. També es milloraran les condicions d’accessibilitat del Castell de Bellver i dels edificis de Cort (plaça de Cort, es posarara un ascensor a l’ajuntament( altres edificis municipals que també serán accesibles són: carrer Cadena i plaça de Santa Eulàlia, de Sant Ferran, Can Bordils i Can Oms. La instal·lació de semàfors sonors adaptats a persones amb discapacitat (supervisada per la ONCE); de detectors de presència de vianants i la recol·locació de semàfors per la supressió de barreres. Es construiran àrees de jocs infantils d’accessibilitat universal en el parc de Sa Faixina, Parc de la Mar, Son Gibert, La Ribera i Secar de la Real.

Solidaritat amb Gaza

e.p. | 09 Gener, 2009 20:58

Dema a les 17 hores al passeig del Born, hi haurà una manifestació per exigir un alt al foc i la pau a Gaza,una zona castigada des de fa molt de temps pel bloqueig israelià i ara a més és victima de atacs on moltes persones civils moren. És necessaria una mobilització ciutadana per demanar l'alt al foc i que finalitzi d'una vegada la massacre que està patint el poble palesti. A la manifestació es llegirà aquest manifest : La població civil de Gaza, sotmesa a un duríssim bloqueig per part d'Israel, viu des de fa mesos una dramàtica situació de pobresa i mancances de tota mena. Des del dissabte 27 de desembre, s'hi ha afegit la brutal agressió de l'exèrcit israelià, primer en forma d'atacs aeris, i, des de dissabte 3 de gener, d'invasió terrestre. Els atacs han causat centenars de morts, molts d'ells civils, milers de ferits, destrucció d'equipaments i infraestructures i una emergència humanitària. Davant aquesta situació, ens manifestam per demanar, com a exigència immediata i urgent, que s'aturi la massacre que està patint el poble palestí a la franja de Gaza.Els col·lectius, associacions i forces polítiques presents en aquesta convocatòria manifestam la nostrasolidaritat amb Palestina i la nostra demanda d'una solució al conflicte basada en el reconeixement dels drets del poble palestí. Exigim que Israel posi fi a l'agressió sobre la franja de Gaza.Exigim el final de l'ocupació de Cisjordània, la paralització de la construcció del Mur i l'abandonamentdels assentaments de colons.Exigim que s'acabi amb les violacions dels drets humans de la població palestina.Exigim que Israel compleixi totes les resolucions de Nacions Unides sobre el conflicte. Mentres tant, els representants de la Unió Europea i el govern espanyo s'han limitat a demanar el fi de la violència sense exercir les mesures de pressió que estan al seu abast.Per aixó,demanam que la Unió Europea, el govern espanyol i les institucions autonòmiques i locals condemnin rotundament l'actuació d'Israel, i que pressionin amb les mesures diplomàtiques,econòmiques i comercials que estiguin al seu abast. Així mateix, volem fer una crida a la societat civil perquè se sumeix a la campanya de BOICOT als productes israelians com mesura de pressió perquè esposi fi al apartheid que pateix avui Palestina.Reclamam la urgent suspensió dels acords comercials entre la Unió Europea i Israel. Reclamam al govern espanyol que aturi el comerç de les armes amb l' Estat d'Israel.Demanam a la ciutadania de Mallorca que no compri productes israelians. Demanam, finalment, que els partits polítics, els sindicats, les associacions cíviques i els ciutadans sesumin a aquesta condemna i que tots i totes ens mobilitzem per aconseguir, per a un conflicte que jadura massa anys, una solució justa per al poble palestí. Convoquen: Associació 'AL MAGHREB' - Associació Argelina - Associació d'immigrants marroquís - Associació Orient Mitjà/Palestina - Fundació ES SIRAT - Lliga musulmana de les Illes Balears - Els Verds de Mallorca - Esquerra Unida de les Illes Balears - Esquerra de les Illes Balears i Pitiüses - PSM-Entesa nacionalista ; PSIB-PSOE-CJIB – Sindicat d'estudiants - CCOO Comissions Obreres-Taula per Palestina - ATTAC Mallorca - ASOCOLOMBIA -Tribunal Internacional sobre la Infancia afectada por la Guerra y la Pobreza -Mision Diplomatica Internacional Humanitaria RWANDA - STEI-i - L'SPIB, Sindicat de Periodistes de les Illes Balears - Asociacion de Inmigrantes Senegales en Baleares (YAPO)- Asociación Intercultural Benedetti- PCPE ( Partit Comunista dels Pobles d'Espanya)- Casal amistad Mallorca Cuba - Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC)- Col·lectiu Alaró per la Recuperació de la Memòria Històrica- Memòria de Mallorca (ARMH de Mallorca)- Gent Activa ; Maulets -CMI-Militant Balears- Manos Fuera de Venezuela- Fundación Federico Engels- Federación europea de asociaciones argelinas- Partido argelino frente de liberación nacional- Paz con Dignidad Illes Balears.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb