El racó de n'Esther

L'actualitat de la nostra illa, de la nostra comunitat i altres temes d'interés.

N'Aznar torna a dir tonteries.

e.p. | 25 Abril, 2009 19:05

Avui al llegir el diari he trobat un article del sr. Aznar diguent que amb ell no hi hauria crisi, no sé si aquest senyor encara no s'ha enterat de que el problema de la crisi no només el patim a Espanya si no que és mundial. A lo millor es pensa que governant ell no hi hauria crisi,España va bien, a lo millor per a ell la solució per reactivar l'economia és fer una guerra il·legal . Valdria més que no xerras en públic per què l'únic que fa apart de dir beneitades és empegeir a la gent que el va votar .

El PP i el decret de català.

e.p. | 04 Abril, 2009 17:54

El PP Balear ja torna a desvirtuar la realitat amb finalitats partidistes amb el decret de català i creant polèmica a on no hi ha. Es normal i just que al personal sanitari(metges i infermers) s'els hi demani coneixements de català ja que són funcionaris públics, el que no pot èsser que uns funcionaris hagin de tenir coneixements de català i altres no, això no és just, tots han de ser iguals. El PP fa creure que els professionals sanitaris fugiran pel català i això no és cert, aquests professionals que no tenguin coneixements de la nostra llengua tindran un plaç de dos anys per treure el certificat B i a més tindran classes per aprendre. A les Balears no discriminam a ningú, però pareix que la sra Estaràs i el seu partit ho volen fer creure.

Principals problemes ambientals a les nostres Illes.

e.p. | 02 Abril, 2009 09:56

Perdua de la biodiversitat i dels sistemes naturals.

Les nostres Illes tenen un gran valor ecológic per la heterogeneitat de les seves especies i sobre tot degut al seu carácter insular.

Una de les grans amenaces per a la biodiversitat és la pressió urbanística i la construcció de vies de comunicació ja que això fa que es perdin els ecosistemes naturals degut a l'eliminació de les zones forestals i agricoles, la creació de infraestructures de transport provoca l'aillament dels habitats,les praderes de posidonia es destrueixen pel fondejo de les embarcacions, també l'incipient introducció de especies animals i de plantes exótiques poden perjudicar les autoctones.

 

Sobrexplotació dels acuifers i la contaminació mitjançant l'ús de nitrats.

Avui dia hi han molts de acuifers sobrexplotats o que es troban en risc de ser-ho, amés hi ha el problema de la salinització dels acuifers que es troban en contacte amb el mar.

Certes pràctiques agricoles afavoreixen la contaminació del subsól amb nitrats, arribant fins i tot als acuifers.

 

Deficit hídric

Ales nostres Illes hi ha un gran consum d'aigua i no hi han molts de recursos per obtenir-ne, generant greus problemes mediambientals com pot èsser l'empitjorament de la qualitat de l'aigua i el mal estat en que es troban moltes zones humides.

Degradació del patrimoni agrari i cultural.

El sector agrari genera actualment una escasa activitat económica,les tradicions agricoles són abandonades i moltes zones rurals estan sota la pressió urbanística, la qual cosa provoca la desaparició del patrimoni tradicional agricola com és el cas de les populars marjades.

Degradació del sól i els incendis forestals.

L'erosió i la desertificació són conseqüencies indirectes dels incendis forestals .

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb