El racó de n'Esther

L'actualitat de la nostra illa, de la nostra comunitat i altres temes d'interés.

Palma es mou amb gas natural.

e.p. | 26 Gener, 2010 17:52

L'EMT ha incorporat 12 nous autobusos que funcionan amb gas natural en lloc de benzina o gasoil.

Es tracta d'una incorporació pionera a les Balears ja que són els primers vehicles d'aquest tipus que circulan per les nostres illes.

El gas natural és molt menys contaminant,reduexen le emissions de CO2 i també redueix l'emissió dels contaminants més nocius com les particules i l' óxid de nitrogen, i a més és molt silencios, la qual cosa afavoreix que hi hagi menys contaminació acústica.

La importància de la posidònia.

e.p. | 12 Gener, 2010 17:35

La posidònia oceanica és ua planta endèmica del Mediterrani ,viu sota l'aigua entre la superfície  i una profunditat màxima de 40 metres

La posidònia compleix diferents funcions, totes elles molt importants ,actua  com un veritable pulmon marí ja que allibera oxigen a l'atmosfera en quantitats superiors a la d'un bosc tropical.

Per altra banda les praderes de posidònia són un refugi per cries d'animals i per certes espècies d'animals i plantes,algunes d'ele enpeill d'extinció.

Ademés compleix la important missió d'estabillitzar els sediments costaners,ajuda a frenar l'acció dels onatges i de l'acció erosiva  dels temporals.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb