El racó de n'Esther

L'actualitat de la nostra illa, de la nostra comunitat i altres temes d'interés.

Documental i col·loqui sobre ses Feixes.

e.p. | 20 Febrer, 2011 16:39

 

El passat divendres dia 18 va tenir lloc al Club del Diario de Ibiza

una interesant projecció i col·loqui sobre ses Feixes.

 

Hi participaren: Albert Prats conseller insular de Medi Ambient, Hazel Morgan de Amics de la terra, Marià Marí del GEN-GOB i Cati Torres propietària d'una feixa.

 

El documental mostraba el passat esplendoros de ses Feixes i el seu present d'oblit ,abandonament i destrucció ,aquesta projecció también mostra una porta cap al futur de ses Feixes, un futur que pot ser el reconeixement i recuperació d'aquesta zona humida,amb els seus canals nets i amb aigua dolça mitjançant la recuperació del sistema hídric (projecte que ja es posarà en marxa ja que el Consell Insular ha apovat una partida per aquest projecte i que tindrà una durada de 4 mesos,)

El documental també mostraba les possibilitats de fer un centre d'interpretació, fer un obsevatori d'aus (ja que hi ha moltes especies que migran i ihivernen a la zona, a més d'aus que trian aquest aiguamoll per criar),també es podrian fer hortes urbanes,etc.

La projecció recollia entrevistes i quasi totes (llevat d'una persona) estaban a favor de recuperar ses Feixes i de donar-lis la importància i la dignitat que es mereixen.

També per part d'ICOMOS es va donar el vist i plau i va animar a protegir i recuperar aquesta zona tan emblematica i tan lligada al patrimoni de la humanitat.

 

Durant el col.loqui es va xerrar de posar pilons o qualque sistema per evitar la entrada de camions que fan servir ses Feixes d'abocador, de la conveniència de que el centre d'interpretació es posàs al Prat de Vila, de protegir la posidonia oceanica de Talamanca tan lligada al Prat de ses Monges, de la necesitat de desalinitzar la zona i de la recuperació de les comportes, i també es va xerrar de la recuperació en la mida de lo possible , ja que es troba en un estat molt lamentable, el Prat de Vila, (com podeu veure a les fotos).

Al fons es veu un portal de feixa.


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb