El racó de n'Esther

L'actualitat de la nostra illa, de la nostra comunitat i altres temes d'interés.

Millora de la barriada de Pere Garau

e.p. | 10 Agost, 2007 15:17

La barriada de Pere Garau serà rehabilitada i tindrà una millora integral. El president Antich i la batlessa de Palma han visitat aquest barri palmesà is'ha compromés ha millorar-lo de dalt a baix ,aquestes messures són ben necessaries ja que el govern del PP tenia al barri "discriminat" o millor dit oblidat completament.

Comentaris

Molt bé, Batlessa !

miquel monroig | 10/08/2007, 17:37

Tot i que no som ciutadà, sempre he tingut relacions familiars i d'amistat per aquesta barriada...per això no puc deixar de felicitar al nou equip de govern de l'Ajuntament de Palma que amb el suport del President Antich han visitat la barriada per anunciar el pla de millora d'aquesta barriada.

Endavant, Batlessa i amiga Aina Calvo.
Gràcies Sr.Antich per la simbologia pràctica que suposa aquest gest seu d'anar a visitar aquesta barriada...ho va fer cap pic el Sr.Matas ?

Seguesquin que hi ha molta feina que fer en aquest camp i segur que les donarà més bons fruits que entrar dins les polèmiques de les festes religioses.

PERE GARAU

caterina | 14/08/2007, 08:18

Estic molt contenta de llegir-ho. Com ja deuen saber Pere Garau ha estat la barriada més oblidad per Cort i la més necessitada a tots els nivells. Ja tenc ganes de saber més sobre aQuesta reforma INTEGRAL.

PERE GARAU

Paul | 14/08/2007, 08:20

Hola!!
Som el Paul, estic aprenent català... Vivo en la zona y crec molt necesari aquesta reforma. JA ERE HORA!!!!!
endavant

Arbres a Pere Garau

Joan Toni | 14/08/2007, 08:22

Efectivament aquesta barriada està necessita mà de metge. I també crec que estaria més que bé per no dir necessari augmentar el nombre d'arbres a la zona.
Una besada batlesa
joan Toni

Pere Garau

Maria Antònia | 14/08/2007, 08:49

Sóc veïna de Pere Garau i estic contenta de que Cort hagi decidit aprendre aquest projecta. Pere Garau necessita de tot, millorar les estructures que ja existeixen ( centre de salut, mercat, places...) i crear ses que encara no hi són com centre de dia per gent major en condicions ( no ens oblidem que auqesta barriada de un gran nombre de persones majors), centre de joves, seria un lloc ideal per un centre cultural com es de Flassaders!!! una oficina de l'ajuntament, una oficina de correus. ..Tenguin en compte que Pere Garau és més grossa que molts de pobles de l'illa!!!! i a més segueix creixent a marxes forçades...des de fà 1 any estan tomant totes ses plantes baixes dels carrers de Reis Catòlics, Luca de Tena, Arquebisbe Aspàreg i més, per construir blocs de pisos de al manco 5 plantes. Si ja hi havia una gran densitat de població doncs au encara més i a més cap dels nous edificis té parking. Senyors a BCN està totalment prohibit fer qualsevol tipus de construcció dins Ciutat sense parking ( i d'això ja fa temps). La barriada està farcida d'edificis buits que haurien de ser reformats i estic parlant de edificis força macos, de valor històric. Però per això es necessitaria que Cort tengués un interès en extendre la llei de protecció d'edificis que només s'aplica ara per ara al meravellòs i sempre sobreprotegit Casc Antic.
Esper que no s'oblidin de que tota reforma integral passa per una reforma dels agents socials que hi viuen i que molt de pic només coexisteixen com és el cas d'aquesta barriada . Aquí es necessita un centre de serveis socials que no depengui de Son gotleu, bé el millor serien 2 centres de serveis socials per aquesta gran barriada, amb una dotació de 10 educadors socials i vàries treballadores socials...
El més important es que Cort hi tengui un veritable interés polític en fer una veritable reforma i que això vagi de la má d'un interés econòmic ( com per exemple el pla mirall Sa gerreria i Calatrava) per què si no segurament només quedará una rentada de cara en aquesta zona.

Gràcies per començar aquesta iniciativa

Maria Antònia

REforma Pere Garau

Alfred | 14/08/2007, 09:02

Estic totalment d'acord amb el que diu na Maria Antònia. I crec que és important el darrere que diu. Si no hi ha un interés econòmic per part de Cort només esfarà una rentada de cara de la zona. Deixau-la guapa, que la gent hi tengui ganes de viure fins al punt que la batlessa es plantegi viurer-hi!!! Ara per ara la gent no es planteja venir a la zona a viure, es reticent per la mala fama que s'ha anat forjant al llarg d'aquestes darreres legislatures. I és una zona amb molt de potencial: el mercat, està a 5 minuts del centre, i podria ser una zona molt maca.
Cort inverteix doblers aquí no et quedis curt.
I recorda que si estau a Cort és en part per que Pere Garau vos ha votat ( crec que casi en majoria absoluta)

Pere Garau

Manel | 15/08/2007, 02:38

La barriada ha rebut bona part de la immigració desbocada que ha arribat a Palma els darrers anys. S'ha despersonalitzat, la capacitat de integració ara per ara és nul·la degut al procés de ghettització emergent, no hi han mecanismes que absorbeixin aquests nous col·lectius. Cada grup viu apart, i això pot degenerar si no es recondueix.

El problema de les pandilles juvenils ja ha esclatat a El Terreno, però aquí podria donar-se amb més facilitat. Calen polítiques integradores, que es noti que hi ha ajuntament (no se'l veia enlloc fins ara), la gent de sempre se la veu desnortada. Volen ajuda, que els escoltin: el seu mon s'ensorra.

L'eix peatonal? de Nuredduna a Teniente Coronel Franco també és fonamental, donada l'escassedat de zones verdes amples al barri. Farà de carrer major de Pere Garau (no seria un bon nom?), i almenys farà sortir la gent al carrer.

Amb 600.000€ no hi ni per començar!!!!

Caterina | 17/08/2007, 13:18

Jo em demano per qué no demanen doblers al Fons Europeu com ja es va fer pel pla Mirall ( Gerreria i Calatrava) i en comptes de rentar-li la cara i possar un altre centre sanitari ,tan i tan necessari!!!!, no es fa una inversió econòmica com cal i s canvia la barriada d'adalt a baix!!!!. Si això implica esperar un parell d'anys més no passa res si els doblers a invertir són més.
Sincerament 600.000 € és una misèria total!!. Pens que per ventuira els periòdics s'han equivocat i realment estracta de 6.000.000€.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb