El racó de n'Esther

L'actualitat de la nostra illa, de la nostra comunitat i altres temes d'interés.

Principals problemes ambientals a les nostres Illes.

e.p. | 02 Abril, 2009 09:56

Perdua de la biodiversitat i dels sistemes naturals.

Les nostres Illes tenen un gran valor ecológic per la heterogeneitat de les seves especies i sobre tot degut al seu carácter insular.

Una de les grans amenaces per a la biodiversitat és la pressió urbanística i la construcció de vies de comunicació ja que això fa que es perdin els ecosistemes naturals degut a l'eliminació de les zones forestals i agricoles, la creació de infraestructures de transport provoca l'aillament dels habitats,les praderes de posidonia es destrueixen pel fondejo de les embarcacions, també l'incipient introducció de especies animals i de plantes exótiques poden perjudicar les autoctones.

 

Sobrexplotació dels acuifers i la contaminació mitjançant l'ús de nitrats.

Avui dia hi han molts de acuifers sobrexplotats o que es troban en risc de ser-ho, amés hi ha el problema de la salinització dels acuifers que es troban en contacte amb el mar.

Certes pràctiques agricoles afavoreixen la contaminació del subsól amb nitrats, arribant fins i tot als acuifers.

 

Deficit hídric

Ales nostres Illes hi ha un gran consum d'aigua i no hi han molts de recursos per obtenir-ne, generant greus problemes mediambientals com pot èsser l'empitjorament de la qualitat de l'aigua i el mal estat en que es troban moltes zones humides.

Degradació del patrimoni agrari i cultural.

El sector agrari genera actualment una escasa activitat económica,les tradicions agricoles són abandonades i moltes zones rurals estan sota la pressió urbanística, la qual cosa provoca la desaparició del patrimoni tradicional agricola com és el cas de les populars marjades.

Degradació del sól i els incendis forestals.

L'erosió i la desertificació són conseqüencies indirectes dels incendis forestals .

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb